Τα Νέα

"Οι τρεις μέλισσες" - Δημιουργία εκπαιδευτικού περιβαλλοντικού παιχνιδιού

"ΤΡΕΙΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ"

Το ΚΠΕ Αρναίας στα πλαίσια της οργάνωσης δράσεων για το Ε.Θ.Δ. «Μέλισσας έργα, ανθρώπων αγαθά» διοργανώνει, για τη φετινή σχολική χρονιά, μια εκπαιδευτική δράση που αφορά τη δημιουργία εκπαιδευτικού περιβαλλοντικού παιχνιδιού και έχει τον τίτλο «Οι τρεις μέλισσες» Στη δράση αυτή θα συμμετέχουν σχολεία του Δικτύου.  

                         Το εκπαιδευτικό περιβαλλοντικό παιχνίδι που θα παράξει κάθε σχολείο θα πρέπει να είναι πρωτότυπο και όχι αντιγραφή κάποιου άλλου παιχνιδιού. Θα έχει ως αντικείμενό του κάποιο στοιχείο σχετικό με το θέμα του Δικτύου. Μπορεί να είναι βιωματικό, διαδραστικό ή επιτραπέζιο. Οποιαδήποτε κατασκευή, που ενδεχομένως θα χρειαστεί, θα πρέπει επίσης να είναι κατασκευασμένη από την περιβαλλοντική ομάδα. Στην περιγραφή του παιχνιδιού θα αναγράφονται ο τίτλος του, οι στόχοι του, ο αριθμός των ατόμων που κάθε φορά μπορεί να συμμετέχει στο παιχνίδι και τα ονόματα των εκπαιδευτικών και μαθητών που το δημιούργησαν. Στην περιγραφή μπορούν να περιλαμβάνονται σκίτσα επεξήγησης. Είναι απαραίτητες 3-5 φωτογραφίες από την υλοποίησή του (εάν δεν επιθυμείτε να φαίνονται τα πρόσωπα των μαθητών, θα πρέπει οι φωτογραφίες να σταλούν επεξεργασμένες).

                         Το ΚΠΕ Αρναίας θα συλλέξει τα παραγόμενα παιχνίδια και θα τα αξιοποιήσει για την παραγωγή ενός εντύπου. Το έντυπο θα αποσταλεί σε όλα τα σχολεία που θα συμμετέχουν. Τα παιχνίδια επίσης θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Δικτύου ώστε να λειτουργήσουν ως παρεχόμενο εκπαιδευτικό υλικό.

Στη δράση "Οι τρεις μέλισσες" δήλωσαν συμμετοχή 26 σχολεία. Η παράδοση του παιχνιδιού έχει οριστεί για τις 5 Μαρτίου 2014. 

 

22.04.2013

Διαγωνισμός αφίσας - Αποτέλεσμα διαγωνισμού

Ο διαγωνισμός αφίσας που διοργανώθηκε από το ΚΠΕ Αρναίας για τη σχολική χρονιά 2012-2013 και στα πλαίσια του Εθνικού Θεματικού Δικτύου «Μέλισσας έργα, ανθρώπων αγαθά», έγινε στις 20 Απριλίου 2013 στη διάρκεια των εργασιών του...[περισσότερα]

Κατηγορία: Ανακοινώσεις

08.10.2012

Διαγωνισμός αφίσας

Το ΚΠΕ Αρναίας στα πλαίσια της οργάνωσης κοινών δράσεων για τα σχολεία που συμμετέχουν ή θα ενταχθούν φέτος στο Ε.Θ.Δ. «Μέλισσας έργα, ανθρώπων αγαθά», ανακοινώνει την έναρξη διαγωνισμού δημιουργίας αφίσας με αντίστοιχο...[περισσότερα]